Aljoša Jerman Blažič (SETCCE, d.o.o.) - Pomen inovacij v podjetju

V sklopu predavanj Management talk smo gostili direktorja podjetja SETCCE, Aljošo Jermana Blažiča.
Aljoša Jerman Blažič se že več kot 15 let ukvarja z digitalno transformacijo in digitalizacijo poslovnih sistemov. Poslovno kariero je začel kot mladi raziskovalec na Inštitutu Jožef Stefan, in se po zaključenem magistrskem študiju na ekonomski fakulteti zaposlil v gospodarstvu. Sodeloval je v številnih pionirskih projektih uvajanja brezpapirnega poslovanja za gospodarski sektor v Sloveniji in na trgih EU.

Tema pogovora v prvem delu so bile inovacije, kaj pomenijo za podjetja in kako jih lahko spodbujajo. Preko primerov smo ugotavljali, kakšne go-to-market strategije lahko uporabljajo podjetja iz istega sektorja in kako so posledično sprejeta na trgu. Podrobneje smo si ogledali inovacijo Toyote: Kanban, ki omogoča učinkovito planiranje za vitko proizvodnjo in kako svojo različico uporablja SETCCE. V drugem delu smo se dotaknili strokovnosti v podjetju. Spoznali smo, da vlaganje v lastne raziskave lahko podjetju prinese izdatno konkurenčno prednost. Pomemben pogoj pri vsem skupaj pa je posvečanje detajlom, ki v končni fazi pomenijo razliko med povprečno in vrhunsko organizacijo.

Bistvo razprave je bilo, da gresta inovativnost in strokovnost z roko v roki. Podjetja se dandanes tega premalo zavedajo in ne posvečajo dovolj pozornosti in resursov tem področjem.



Tilen Markun (BusinessClass01)

Priljubljene objave