Filip Remškar (Smart Com d.o.o.) - Ključ za uspešno delovanje podjetja


Filip Remškar, direktor družbe Smart Com d.o.o., je inovator, odgovoren za strateški razvoj tehnologij. Zase pravi, da je odsoten šestdeset odstotkov svojega časa, saj deluje v 45 državah po svetu. Udeleženci BusinessClass-a smo ga imeli priložnost spoznati, saj se nam je predstavil  v seriji management pogovorov.
Smart Com d.o.o. je družinsko podjetje, hkrati pa vodilni graditelj telekomunikacijskih in informacijskih rešitev že 26 let. S svojimi proizvodi in storitvami uspešno konkurira na evropskem in svetovnem parketu, ob tem pa piše nova poglavja o izzivih digitalne transformacije sodobnih podjetij. Direktor Filip Remškar, ki je, kot sam pravi, čez noč presedlal v IT področje, nam je povedal, da bodo v  prihodnosti prosperirali tisti, ki bodo stopili izven okvirjev. Pomemben okvir katerega moramo prestopiti je povezovanje in sodelovanje v času razvoja novih tehnologij. Reševanje enega problema z eno rešitvijo ali eno aplikacijo ne vidi kot  rešitev prihodnosti, nasprotno, znanja, ki jih imamo moramo nujno deliti. Njegov ključ za uspešno delovanje je retrospektiva, samoanaliza ter dobra fizična pripravljenost. K temu dodaja, da je za uspeh ključno investirati v tiste kompetence, ki so pri posamezniku že zdaj bolj izražene in ne v tiste, ki niso dovolj izrazite, saj bodo slednje najverjetneje ostale povprečne.

Udeleženci smo tako dobili kopico uporabnih nasvetov, naš pogovor pa smo zaključili s pogledom v prihodnost. Filip Remškar napoveduje, da bodo digitalizacija, inovacije in tehnološki razvoj v poslovnem svetu prinesle več transparentnosti in prediktivnosti, za vse, ki korakamo v poslovni svet, pa je nujno, da te napovedi ozavestimo in hkrati delujemo v skladu z njimi.


Neža Sovinc (BusinessClass01)



Priljubljene objave