Management talk: Jerneja Lampret (nekdanja generalna sekretarka slovenskega EXPO Milano) - EXPO Milano


Ga. Jerneja Lampret, nekdanja generalna sekretarka slovenskega EXPO Milano nam je predstavila največji dogodek na svetu – EXPO in slovensko izpostavo v Milanu leta 2015. Osrednji namen ''sejma''  je izobraževanje javnosti in druženje prebivalcev iz celotnega sveta. Na EXPO Milano, ki ga je obiskalo 20 milijonov obiskovalcev, se je predstavljalo več kot 145 držav udeleženk in druge povezane institucije. Med gostujočimi državami je bila tudi Slovenija.

Glavni cilj slovenske participacije je bila krepitev ''blagovne znamke'' I FEEL sLOVEnia. V slovenskem paviljonu je bilo s tem namenom predstavljenih 5 tem; sol, med, voda, pohodništvo & kolesarjenje, projekt merjenja črnega ogljika. Na EXPO Milano 2015  je bila sicer rdeča nit hrana, zaradi česar je bilo moč degustirati tudi tipične slovenske dobrote (prekmurska gibanica, kranjska klobasa, ipd.).



Ga. Lampret je bila kot generalna komisarka slovenske udeležbe na EXPO Milano imenovana leta 2013. Kot vodja tega projekta je naletela na kar nekaj težav, začenši z negotovostjo glede financiranja gradnje slovenskega paviljona, bilo pa je tudi kar nekaj kritike na račun vsebine programa v slovenskem paviljonu. Vse težave je ge. Jerneji uspelo uspešno rešiti s pomočjo predane ekipe.
Možnost sodelovanja in sooblikovanje programa sta se izkazala kot najboljši način za povezovanje s slovenskimi podjetji, predstavniki regij in drugimi deležniki. Predvsem pa je bilo za uspešno izvedbo projekta ključno zaupanje v znamko (I FEEL sLOVEnia), interakcija z obiskovalci in timsko delo vseh sodelujočih.

Marko Kebe (BusinessClass 02)

Priljubljene objave