MANAGEMENT TALK: Tomaž Lanišek

V okviru programa BusinessClass smo imeli 8.7.2020, na sporedu pogovor z managerjem Tomažem Laniškom.

Tomaž Lanišek je izkušen manager, ki od leta 2000 zaseda vodilne položaje v prepoznavnih podjetjih prisotnih na mednarodnih trgih. Do leta 2012 je opravljal funkcijo regionalnega direktorja v podjetju Dunlop Sava Tires, zatem pa je prevzel mesto direktorja v podjetju Knauf Insulation. Z omenjenim podjetjem je Lanišek leta 2013 osvojil naziv Zlata gazela za najhitreje rastoče podjetje. V zadnjem letu svoj čas namenja razvoju koncepta pametnih mest (Smart City) in implementaciji pametnih rešitev v praksi.

Tomaž Lanišek je dodiplomski študijskih program zaključil na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, z izobraževanjem pa nadaljeval na Drury University u Springfieldu, kjer je uspešno zaključil MBA program.

Pogovor je trajal približno dve uri, uvodne besede so bile namenjene predvsem predstavitvi, seznanjanju s preteklimi izkušnjami in kariero. Del pogovora je bil vsebinsko namenjen posledicam pandemije in trenutnim razmeram v gospodarstvu. Lanišek poudarja, da krizne razmere ob upoštevanju premišljenega spopadanja z izzivi, za podjetja predstavljajo priložnost za razvoj in povečanje prihodkov.

Pogovor je nanesel tudi na tako imenovani karierni premor – sabbatical. Lanišek je izpostavil pomen kariernega premora, ki v praksi pomeni prekinitev dela za določeno obdobje z namenom izpopolnjevanja in izobraževanja na podlagi preteklih izkušenj. Premor nam v poklicni karieri lahko služi, kot priložnost za analizo pretekle kariere in izkušenj, ter premislek glede prihodnosti in karierne poti.

Amadej Verčič (BusinessClass04)


Priljubljene objave