Aljoša Jerman Blažič (SETCCE) - Digitalizacija poslovanja


Ste pomislili, koliko »odpadkov« nastane, ko se nepravilno lotimo digitaliziranega poslovanja? Z namenom shranjevanja pogodb in drugih obrazcev v digitalnem arhivu te dokumente natisnemo, damo v podpis vsem potrebnim deležnikom ter jih ponovno skeniramo, potem pa še nekaj minut iščemo digitalno mapo, kamor jih bomo shranili. Za naš hiter življenjski tempo kar precej zamudno, kajne?

Bolj učinkovito rešitev je udeležencem 2. generacije programa BusinessClass predstavil Aljoša Jerman Blažič, direktor družbe za e-poslovanje v podjetju SETCCE. Podjetje s sloganom »Delivering trust in e-business« se poleg drugih rešitev za elektronsko poslovanje ukvarja predvsem z razvijanjem rešitev za elektronski podpis dokumentov, ki so skladni z zakonom.


Podjetje je bilo ob ustanovitvi predvsem raziskovalno in razvojno naravnano, zgrajeno na temeljih inovativnosti ter strokovnosti, ki sta še danes kot glavni konkurenčni prednosti SETCCE tesno vpeti v DNK družbe. Inovativnost dviguje dodano vrednost, znižuje stroške ter dviga podobo podjetja, s strokovnim pristopom pa podjetje pri partnerjih dosega veliko stopnjo zaupanja. V SETCCE so tako izrednega pomena tehnološka znanja, komplementarna področja znanja ter zakonodajna znanja, ki omogočajo elektronsko poslovanje skladno z zakonom. 
















In kaj je skrivnost podjetja, ki se na slovenskem trgu ponaša z 90 odstotnim tržnim deležem elektronskega podpisovanja? Pozornost za detajle. Aljoša Jerman Blažič meni, da je za pridobitev zaupanja partnerjev pomembna velika mera natančnosti in močna baza znanja. Trditev je podkrepil s citatom Tada Waddingtona, ki pravi, da ni pomembno, kako pameten si, ampak koliko imaš znanja, ki je zares pomembno (»It's not how smart you are, but how much you know that matters«).


Maruša Vindiš in Marko Kebe (BusinessClass02)


Priljubljene objave