Kako začeti kariero z BusinessClassom?


O izkušnji udeleženca BusinessClassa smo 19. februarja 2019 poslušali Gorana Miletića iz podjetja Gorenje

Svojo prepoznavnost v podjetju lahko začnemo graditi s čisto preprostimi projekti in si sami začrtamo kako bo potekala naša pot na vrh.

Goran Miletić, udeležene 1. generacije BusinessClass
Predavatelj, Goran Miletić je v Gorenju začel kot produktni vodja v sklopu BusinessClassa, kasneje pa hitro napredoval in je sedaj eden izmed petih izbrancev, ki poročajo neposredno direktorju prevzemnega podjetja Hisense.

Goran je kot prvi predavatelj in udeleženec 1. generacije BusinessClass otvoril izobraževalni del programa in z nami delil mnoge izkušnje in nasvete, ki jih je pridobil skozi delo v Gorenju, kjer je trenutno eden izmed ključnih kadrov. Njegova gosta sta bila tudi Domen Oblak (Pivovarna Laško Union) in Blaž Kink (Petrol), prav tako udeleženca 1. generacije BusinessClass, ki sta Goranove izkušnje dopolnila s svojimi. Začeli smo na malo drugačen način, kot smo vajeni: udeleženci smo rešili anketo v živo, kjer je Goran dobil odgovor na vprašanje o kateri temi bi radi poslušali predavanje. Največ zanimanja je bilo za projekte in njihovo vodenje, kako 'prodati sebe' in kakšno komunikacijo ubrati v novem delovnem okolju.

Skozi predavanje se je Goran ves čas navezoval na svoje izkušnje v sklopu BusinessClassa in nam na ta način prikazal nekatere situacije, ki jih lahko tudi mi pričakujemo na delovnem mestu. Spoznali smo njegovo poslovno pot v podjetju Gorenje. Začel je z majhnimi samoiniciativnimi projekti in digitaliziral jedilni list za kosilo ter tako postal prepoznaven vsem delavcem v podjetju, kot 'tisti, ki je optimiziral menije in skrajšal vrsto v jedilnici'. S tem si je tudi zagotovil, da so vodilni v njem videli veliko priložnosti in zagnanosti za nove projekte. Tako lahko vidimo, da lahko tudi iz čisto preproste optimizacije procesa nastane zelo dobra zgodba.

Zraven nepogrešljivih izkušenj je prednost projektov tudi to, da spoznaš veliko ljudi iz drugih oddelkov podjetja, z njimi navežeš stike in spoznaš njihovo delo, zato nam je Goran svetoval: "Na svoji karierni poti spoznajte čim več ljudi, od direktorja, do čistilke. Bodite odrtih misli, pogumni in vedno razmišljajte izven okvirjev." Skozi predavanje smo se tako naučili veliko novega, kar nam bo koristilo v našem poslovnem življenju, predvsem tistim, ki na trg delovne sile vstopamo prvič in želimo nove odnose zgraditi kvalitetno ter se delodajalcem prikazati v najboljši možni luči.


Vika Breznik (BusinessClass04)



Priljubljene objave