Kaj potrebuješ za uspeh?

O sestavinah za uspeh smo 19. junija 2019 poslušali Gregorja Jamnika iz hotela Slon.

Veliko truda, vztrajnost in kanček sreče.

Gregor Jamnik, Direktor hotela Slon

Najprej izvleci iz sebe najboljše.

1. Absolutno dovolj časa imaš za najpomembnejše naloge in to prav vsak dan za vse:
 Grajenje dobrih odnosov
• Neprestano razvijanje sposobnosti
• Ena koristna stvar vsak dan
2. Vsak dan delu posveti vsaj en dvourni časovni blok brez motilcev. To na eni strani ustvarja vreden in kvaliteten izdelek ter na drugi zadovolji del možganov, ki potrebujejo delo v globoki koncentraciji, da se razvijajo.
3. Za poglabljanje odnosa je najboljša ali poslovna pot ali delo na skupnih projektih. Za poglabljanje odnosa sedenje v kavarni in skupno gledanje serij sploh ni ključno ali koristno, kot bi mogoče mislili.
Nagrajeni bomo tisti, ki si iz srca želimo in se trudimo, da vse tri točke postanejo del našega vsakdana. Vseeno pa mogoče to še ne bo dovolj …

Več o tem, kako izvleči iz sebe najboljše si lahko prebereš v prejšnjem blogu Si že odkril svojo super moč?

Pri tem vztrajaj! Uspeh ti garantira Gregor Jamnik, direktor čedalje bolj uspešnega hotela Slon v središču Ljubljane.

Zadnji dve predavanji se neverjetno dobro dopolnjujeta. Blaž Kos nas je opremil z veščinami za preživetje, življenjska zgodba Gregorja Jamnika, direktorja Hotela Slon, pa nas je pustila odprtih ust in brez besed. Ko narediš vse, kar lahko narediš sam, pri tem vztrajaj. Verjemi vase, v to, da imaš prav, bodi korekten, pokrij se z velikim steklenim zvonom in zavaruj pred komolci zavistnežev.
Mogoče te bo kdo vprašal zakaj? Ali je vredno trpeti, včasih pustiti jezik za zobmi in narediti, kar je prav, pa čeprav je težje ali traja dlje časa?

… in čakaj na svoj trenutek.

Človek, ki je svojo pot začel kot nočni čuvaj in preplezal celotno lestvico, ki jo v hotelirstvu lahko osvojiš, pravi, da brez vztrajnosti nikoli ne bi prišel do vloge direktorja izredno uspešnega hotela Slon v središču glavnega mesta Slovenije, Ljubljane.
Z odpovedjo v roki je dočakal priložnost, ki je ni pričakoval. Njegov kanček sreče je tičal v človeku, ki je prepoznal njegovo vztrajnost in globoko znanje o svoji stroki ter imel možnost, da mu zahtevno vlogo dodeli.

Ampak tudi potem ne odnehaj!

Ko osvojiš novo, višjo stopničko, še nisi na cilju! Vsaka stopnička zahteva nove veščine. Pri tem je mogoče potrebno še več vztrajnosti, saj nas že osvojena stopnička lahko prehitro zavede. Brez vztrajnosti pri pridobivanju novih znanj o sodobnem vodenju niti g. Jamnik ne bi daleč prišel. Ker si je iskreno želel biti dober v tem kar dela, je kljub odgovornostim v podjetju vložil svojo energijo v izobraževanje in s tem svojo ekipo razvil uspešno in učinkovito.
Ker tudi sama delam v korporacijskem okolju, je bilo njegovo predavanje zelo dobrodošlo. Dalo mi je nov zagon in me napolnilo z upanjem. Ko narediš »extra mile,« si brez konkurence!

Pija Krmavnar (BusinessClass03)

Priljubljene objave